Kosten besparen met LED verlichting

Gloeilampen, halogeen of TL verlichting worden steeds meer vervangen door LED verlichting. LED’s werden vooral gebruikt voor statusverlichting, maar tegenwoordig ook voor werkverlichting. Bij Hijkoop Elektro bent u op het goede adres als het op LED verlichting aankomt.

Led hijkoop nieuwland meerkerk leerdam gorinchem zederik
Installeren LED verlichting

De voordelen van LED verlichting

Een lager stroomverbruik

Het lage stroomverbruik is natuurlijk één van de grootste voordelen van led en de reden waarom mensen massaal overstappen op LED verlichting. Het lage stroomverbruik zie je namelijk direct terug in de dalende energierekening. Een ledlamp is gemiddeld tien keer zo zuinig als een halogeenlamp. Als u een halogeenspot van 50 watt heeft dan kunt u die vervangen door een 5W led spot normaliter. Het aantal lumen is hierbij echter ook van belang. Per lamp kan dit bijvoorbeeld al een paar tientjes per jaar schelen waardoor u de investering in LED vanzelf weer terugverdient. 

Een lagere warmte afgifte

Waarschijnlijk heeft u al eens gemerkt dat de ledlamp nauwelijks warm wordt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Het is namelijk een stuk veiliger als de lampen niet warm worden. Op die manier kunt u de lamp dichter op het plafond plaatsen zonder dat er brandgevaar ontstaat. Daarnaast brand u nooit meer uw vingers bij het vervangen van uw lampen!

Een langere levensduur

Led lampen gaan een stuk langer mee dan uw traditionele lampen. Gemiddeld gaat een led lamp 30.000 branduren mee. In de praktijk komt dit neer op een levensduur van 5-10 jaar wat gemiddeld tien keer zo lang is dan de levensduur van een traditionele halogeenlamp. Een spaarlamp gaat wel iets langer mee. Een ledlamp gaat ongeveer vijf keer zo lang mee als een spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp gaat de ledlamp zelf 30-50 keer zo lang mee! Met led verlichting hoeft u de lampen dus ook minder vaak te vervangen wat behoorlijk scheelt in de kosten.

LED lampen vrijwel altijd zijn reftrofit

De meest led lampen worden zo gemaakt dat de afmetingen precies gelijk zijn aan die van de traditionele lampen die vervangen moeten worden. Dit noemt men een retrofit design. Hierdoor zijn er vaak geen aanpassingen aan uw armatuur nodig voor het vervangen van de lichtbron. 

LED lampen zijn steeds beter dimbaar

De eerste led lampen die op de markt kwamen waren nog niet goed dimbaar. Door de huidige onderzoeken en ontwikkelingen zijn de leds echter steeds beter dimbaar. Daarnaast zijn er ook steeds meer dimmers met een laag minimaal wattage die beter geschikt zijn voor het dimmen van led verlichting. De meeste traditionele dimmers hebben hiervoor een te hoog minimaal wattage.