Zonnepanelen: een (milieu)bewuste keuze

Wat zijn zonnepanelen? Zonnepanelen bieden je de mogelijkheid het licht van de zon op te vangen en dit om te zetten naar stroom. Je kunt die energie vervolgens gebruiken om de televisie in te schakelen, je elektrische auto op te laden, of je kunt dat terugleveren aan je groene energieleverancier en daarmee voor een aantrekkelijk rendement zorgen.

De voordelen van zonnepanelen

Een lagere energierekening.

Met zonnepanelen wekt u zelf de stroom op. Onafhankelijk van bij welke energieleverancier u zit, want de zon schijnt overdag altijd. En dat betekent gratis stroom. Als u stroom afneemt van uw energieleverancier krijgt u uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

Waardestijging van het huis.

Dankzij de zonnestroom zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs. Bovendien krijgt uw huis een hoger energielabel. Als de nieuwe huiseigenaar geen prijs stelt op de panelen, dan verhuist u de zonnepanelen inclusief de subsidieregeling gewoon mee.

Subsidie op de Zonnepanelen.

Dankzij diverse subsidieregelingen voor Duurzame Energie krijgen eigenaren van zonnepanelen tot wel 15 jaar lang subsidie of/en een aanschafsubsidie. Zo verdient u de investering dus nog sneller terug.

Belastingvoordeel op de Zonnepanelen.

Als u een set zonnepanelen plaatst, ontvangt u direct belastingvoordeel. U wekt namelijk zelf energie op. Hierover betaalt u géén belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaalt u 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot 451,50 euro per jaar.

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu.

De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. Zonne-energie is niet schadelijk voor het milieu. Voorbeelden van duurzame energie zijn windmolens en zonnepanelen. Olie, kolen en gas zijn voorbeelden van energie die wel opraken én schadelijk zijn.

omvormer hijkoop elektro nieuwland
zonnepaneel hijkoop elektro nieuwland

Waaruit bestaat een zonnepaneel?

Zonnepanelen bestaan uit een verzameling zonnecellen en worden er standaard afmetingen per paneel gebruikt, die afhankelijk van de plaatsing zorgen voor monokristallijn of polykristallijn toepassingen. Monokristallijn zonnepanelen beschikken over zonnecellen die netjes zijn uitgelijnd, waardoor ze net iets meer rendement opleveren dan de polykristallijn zonnepanelen; waar de zonnecellen min of min kriskras door elkaar liggen.

Zonnepanelen bestaan uit twee dunne lagen silicium, een stof die over heel de wereld te vinden is. Het zit onder andere in zand, waardoor er voldoende van beschikbaar is om voordelig zonnepanelen te produceren. Silicium vormt het ‘kristal’ in de mono- en polykristallijn zonnepanelen. Je kunt ten derde gebruik maken van dunne film zonnepanelen, bijvoorbeeld in andere toepassingen dan op het dak. Het rendement hiervan ligt een stuk lager, maar de grotere mate van flexibiliteit maakt andere toepassingen goed mogelijk. Het gaat hier dan om flexibele zonnepanelen die je in het architectuur van een mooi pand kunt verwerken.

Bij Hijkoop Elektro ben je op het goede adres als het op zonnepanelen aankomt.

Voor een prijsopgave klik hier.